Social

Ți se rupe inima! Scrisoarea unei tinere care și-a pierdut fratele într-un accident rutier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tot mai des auzim de grave accidente rutiere care se produc în țara noastră, și de cele mai multe ori de vină se dovedește a fi neatenția șoferilor. Mii de oameni mor anual subit pe drumurile Moldovei, oameni sănătoși și tineri care lasă în urmă prieteni, rude, copii și familii îndurerate.

Citiți mai jos scrisoarea emoționantă a unei fete, care și-a pierdut recent fratele într-un accident de mașină, adresată tuturor șoferilor:

Dragă șofer!

Câțiva ani în urmă auzisem fraza: „Dacă ai poftă de vre-un film de groază atunci privește știrile!”

Cât adevăr în câteva cuvinte…

Cred că ai observat și tu numărul îngrozitor de mare ale accidentelor rutiere produse în ultimile câteva săptămâni, majoritatea soldate cu decese.

Dar, șoferule, cât te costă să fii atent?

Dragă șofer, cât te-ar costa să fii mai atent la cum conduci? Cât te-ar costa să nu urci beat la volan? Sau cât te-ar costa să conduci mai responsabil?

Eu cred că nu te-ar costa absolut nimic!

Dar, în schimb, cât i-a costat pe oamenii care au pierdut pe cineva în urma unui accident rutier?

Tu, șoferule neatent, sau tu, șoferule beat. Te-ai gândit vre-o dată câte lacrimi au fost vărsate în urma faptului că tu ai vrut să te dai mare și tare și să faci o depășire neregulamentară? Te-ai gândit măcar o clipă că ai lăsat un copil orfan de dragul câtorva păhărele de vin?

Te-ai gândit câtuși de puțin că ai lăsat trei surori și un frate făra fratele lor mai mare, și un adolescent fără de ambii părinți, fără de sfaturile lor, fără de brațele lor?

O soție cu 4 copii ai lăsat-o fără de soț, te-ai gândit măcar o secundă la ea, la cum oare se descurcă aceasă biată femeie?

O mamă și un tată, i-ai lăsat fără de unicul lor copil – fiica lor iubită care abia de absolvise universitatea, și înainte de a da tu peste ea cu mașina, ea a stat alături de părinți acasă făcând împreună planuri de viitor.

Băiatul pe care l-ai lovit mortal în ziua cea cu zăpadă, când ai uitat că trebuie să schimbi roțile de vară pe cele de iarnă sub pretextul că te-a cam luat prin surprindere zăpada din Ianuarie. Acel băiat tocmai și-a cerut iubita de soție și se îndrepta spre casă să-și anunțe părinții.

Scriu toate astea printre lacrimi, știi de ce șoferule?

Pentru că, dragă șofer, una din acele trei surori despre care am scris mai sus, sunt eu, și îmi lipsește enorm de mult fratele mai mare și draga cumnățică fără de care m-ai lăsat tu…

sursa: https://galinasthoughts.wordpress.com/

loading...

Comments are closed.