Țîcu și Munteanu – doi traseiști politici care vor în Parlament din partea binomului PAS-DA

Munteanu și Țîcu, doi traseiști politici care vor în Parlament din partea binomului PAS-DA, maia sandu, andrei nastase, opozitia moldova, alegeri 2019, pdm plahotniuc 

Istoricul Octavian Ţîcu și ONG-istul Igor Munteanu, doi cunoscuți traseiști politici, intenționează să candideze pe circumscripţii uninominale, din partea blocului electoral format din PAS și PPDA. Faptul a fost confirmat de liderul PPDA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „În Profunzime”, de la ProTV Chişinău, scrie Today.md.

”În ceea ce privește societatea civilă, nu sunt prea mulți care vor să candideze. Cei care și-au asumat acest risc, au aplicat. Ei vin și depun documentele, Octavian Ticu și Igor Munteanu s-au înregistrat. Am fost la Ungheni cu ei, am fost la Călăraşi, la Ialoveni. Deci, oamenii ăştia sunt implicaţi plenar. Se va ține cont de profilul acelui candidat, locul unde s-a născut”, a declarat Andrei Năstase.

Octavian Țîcu s-a lansat în politică la Partidul Liberal. În anul 2013, formațiunea l-a propus pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Ulterior, Țîcu a abandonat această formațiune, în favoarea Partidului Popular European din Moldova, condus de Iurie Leancă. Nici în acest partid, Țîcu nu s-a reținut prea mult. În ultima perioadă, acestea cochetează cu PAS-ul Maiei Sandu și paticipă la toate acțiunile politice ale binomului PAS-PPDA.

Același traseu l-a parcurs și fostul director al IDIS Viitorul, Igor Munteanu. După ce a susținut Partidul Liberal, pe când acesta era la guvernare, și a ajuns chiar ambasador în SUA, Munteanu a părăsit această formațiune. După rechemarea de la Washington, pe care Igor Munteanu a înghițit-o cu greu, acesta s-a alăturat binomului PAS-PPDA, sperând să ajungă în viitorul Parlament.

Amintim că alegerile vor avea loc pe 24 februarie 2019 în baza votului mixt, adică jumătate de deputați vor fi aleși pe liste de partid (ca și în trecut), iar a doua jumate vor fi aleși prin vot/uninominal direct de cetățeni (la fel ca primarii).

Total
0
Shares
Total
0
Share