Alte știri

Timp de decenii au adus bucurie în sufletul publicului din întreaga lume. Tom și Jerry au împlinit 80 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tom și Jerry, celebrele personaje de desene animate au împlinit 80 de ani de la debut. Anul lansării lor a fost 1940, fiind create de către Bill Hanna și Barbera.

Primul episod al acestui desen animat a fost intitulat „Puss Gets the Boot”.
Barbera explica atunci că i-a plăcut ideea simplă a unui desen animat cu șoarecele și pisica care se aleargă unul pe altul și sunt într-un conflict constant, chiar dacă tema fusese de multe ori abordată și înaintea apariției lui Tom si Jerry, scrie ziare.com.
Debutul seriei a avut un succes extraordinar, iar studioul a fost nominalizat la Oscar pentru cea mai buna animație de scurtmetraj. Cu toate acestea animatorii nu au câștigat.

Prima oara, Hanna si Barbera au numit motanul și soarecele Jasper si Jinx, însa ulterior au devenit Tom si Jerry.

Potrivit lui Barbera, în crearea acestor personaje au fost inspirați de celebrul Charlie Chaplin, care de asemenea, era un personaj mut. Muzica pentru desenul animat a fost compusă de Scott Bradley, iar în spatele țipetelor lui Tom s-a ascuns chiar Hanna.

Timp de aproape două decenii ei au realizat peste 100 de episoade de scurtmetraj. Crearea fiecărui episod a durat săptămâni în șir, iar costurile de productie au fost de 50.000 de dolari.

Aceste episoade au fost considerate în mod universal cele mai bune, animația fiind foarte detaliată. Astfel, seria a obținut șapte Oscaruri.

Desenele lor animate au dominat televiziunea pentru copii timp de zeci de ani. Prima oară au cunoscut succesul la începutul anilor 1960 cu personaje ca Huckerberry Hound si Yogi Bear, iar apoi The Flintstones, Top Cat si Scooby Doo.

Deși, s-a încercat și varianta de Tom ți Jerry în postura de prieteni, acestea nu au avut același succes ca și cele inițiale. Dupa 1970 s-a revenit la varianta înițială care le-a adus faima internațională.

În cei 80 de ani de când au fost lansate, celebrele personaje au apărut sub toate formele, de la versiunea desenelor animate pentru copii, la un film muzical din 1992 în care cântau și vorbeau.

Creatorii lor, Bill Hanna a murit în 2001, iar Joe Barbera în 2006. Cu un an înainte să moară, lui Barbera i-a fost creditat ultimul episod din Tom si Jerry, realizat fără fostul său partener.

„Ne-am inteles perfect unul pe celalalt si ambii aveam un respect profund pentru munca celuilalt”, a spus Barbera despre relația profesională pe care a avut-o cu Hanna, scrie aceeași sursă.

loading...

Comments are closed.