Alte știri

Tineri din regiunile ţării sunt instruiţi în domeniul agroindustrial, cu susţinerea USAID

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe sesiuni de instruire în domenii agricole sunt realizate în cadrul proiectului „Activităţi şi metode educaţionale inovative pentru tinerii din regiuni”. Acesta este implementat de către AO „Asociaţia pentru promovarea antreprenoriatului” cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin programul „Agricultura Performantă în Moldova”, transmite moldpres.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În cadrul acţiunii, 13 tineri au participat la o vizită de studii în Regiunea de Sud, în satul Burlacu, raionul Cahul. Tinerii au mers la întreprinderea „Terravitis”, a antreprenorilor Petru şi Dumitru Mihov, care şi-au împărtăşit experienţa personală acumulată pe parcursul activităţii.

”Vizita de studiu este un instrument de perfecţionare a abilitaților manageriale ale tinerilor antreprenori și preluarea cunoștințelor de la manageri și experţi din ramură”, a afirmat managerul de proiect Victoria Chițanu.

După seminar, tinerii au beneficiat şi de un curs teoretic şi practic, începând cu „Legenda fiziologiei viţei-de-vie” – curs susţinut de către doctorul habilitat Antonina Derendovskaia. Vizita de studiu a finalizat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri la Vinăria Şcolii Profesionale din oraşul Leova.

Potrivit organizatorilor, urmează etapa de mentorat, în care tinerii vor lucra asupra întocmirii planului de afaceri și vor avea posibilitatea să participe la un concurs în acest sens.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova își propune în perioada 2016-2021 să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol pentru a impulsiona creșterea economică și schimbările în localitățile rurale, sporind bunăstarea locuitorilor țării noastre. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul APM, împreună cu antreprenorii agricoli, Asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare și alți parteneri, contribuie la majorarea profitabilității fiecărui hectar de teren agricol, creșterea calității și productivității produselor cultivate, sporirea vânzărilor pe piața locală și internațională și încurajarea parteneriatelor în sectorul agricol.

loading...

Comments are closed.