Politic

Tinerii DA și PAS Youth – într-o strânsă colaborare. „Vrem să dăm exemplu seniorilor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Organizația de tineret a PPDA vrea să aibă proiecte și inițiative comune cu PAS Youth, deoarece efectul acestora va fi mai mare. Mai mult, președintele Tinerii DA, Dinu Plîngău, a afirmat că se vor bucura foarte mult dacă ei vor reuși să integreze mai repede cele două formațiuni politice, PPDA și Partidul „AS”.

Noi suntem într-o permanență comunicare. Încercăm să unim echipele, să vedem unde să ne axăm forțele ca să adunăm mai multă lume în jurul nostru. Dacă noi suntem mai buni la Bălți, Cahul, Nord, Sud și ei sunt mai buni la Chișinău, haideți să unim forțele. Dar până atunci trebuie să încercăm să integrăm echipele din ambele partide ca să facem lucruri mai mari până la alegeri. Am discutat să avem proiecte, inițiative politice de tineret comune. Cred că sunt de acord și colegii mei de la Partidul „AS”, efectul inițiativelor propuse va fi mult mai mare, dacă o să mergem împreună, inclusiv folosind toate căile de promovare” a declarat Dinu Plîngău într-un interviu pentru zugo.

Mai mult, liderul organizației de tineret a PPDA nu exclude și posibile colaborări cu cei din PLDM sau chiar alte partide „Dacă vă referiți la bloc sau ceva de genul unei inițiative mai mari, evident că putem să discutăm oricând, dar deocamdată discut mai des cu Dan Perciun. Evident, vrem blocul să fie o chestie care să atragă cât mai multe forțe politice sau oameni din afara politicului ca să susțină, fie să candideze în viitorul bloc”, a spus Plîngău.

În cadrul interviului, președintele Tinerii DA a mai mai adăugat: „trebuie să dăm exemplu pentru organizația de seniori și dacă o să putem noi să facem mai repede integrarea celor două formațiuni, eu m-aș bucura foarte mult, pentru asta și lucrăm.

Amintim că în luna septembrie a anului 2017, Andrei Năstase și Maia Sandu anunțau despre crearea unei alianțe între partidele pe care le conduc. Totuși, după acel anunț, nu au existat acțiuni comune, iar liderul Platformei DA nu a putut explica în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8 de ce până astăzi nu există creat un bloc electoral comun „PAS cu DA”. Mai mult, la întrebarea lui Andrei Popov despre relația cu președintele Partidului „AS”, Năstase a declarat că nu vrea să vorbească despre Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.