Social

Tinerii încorporați recent vor depune jurământul în lipsa rudelor. Evenimentul va fi transmis online

Pinterest LinkedIn Tumblr

În atenţia părinţilor şi rudelor tinerilor încorporaţi recent în serviciul militar în termen în Armata Naţională.

Ceremonia de depunere a jurământului militar va avea loc joi, 9 iulie curent, la Centrul de instruire al Armatei Naţionale de la Bulboaca.

Cu regret, din cauza situaţiei epidemiologice în legătură cu noul COVID-19, fiind instituită starea de urgenţă în sănătate publică în ţară şi pentru a preveni eventuale cazuri de infectare printre tinerii încorporaţi în armată, accesul la eveniment este INTERZIS!

Mai mult ca atât, Armata menţionează că imediat după depunerea jurământului de credinţă Patriei, ostaşii vor pleca în unităţile militare în care îşi vor îndeplini serviciul şi nu vor avea parte de concediul de patru zile, de care au beneficiat anterior camarazii lor.

“Dragi părinţi, rude, prieteni ai acestor tineri,

Ştim cât de mult v-aţi dorit să le fiţi alături în acest moment important, înţelegem că aţi sperat să îi puteţi admira cum, cu mândrie, păşesc emoţionaţi la pas cadenţat, purtând uniforma militară şi jurând credinţă ţării noastre şi poporului ei.

Dar, în acelaşi timp, atât noi, cât şi dumneavoastră, suntem responsabili de sănătatea şi siguranţa tinerilor militari, care este mai presus decât orice eveniment. De aceea, vă îndemnăm să nu vă faceţi griji pentru ei. Sunt pe mâini bune şi, cu siguranţă, chiar dacă fizic nu le veţi fi alături, ştim că îi susţineţi şi sunteţi mândri de ei.

Pentru a-i vedea la ceremonia de mâine, echipa Centrului Mass-Media Militară va filma evenimentul. Imagini video şi foto de la ceremonie vor fi publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării şi pe site-ul oficial al instituţiei www.army.md”, a transmis Armata.

Militarii încorporați vor beneficia de concediu doar după sistarea carantinei în unitățile Armatei Naționale.

Accesul reprezentanţilor mass-media sau altor persoanele străine în unităţile militare este la fel interzis în contextul situaţiei epidemiologice.

loading...

Comments are closed.