Social

Tiraspolul intenționează să prelungeasă autoizolarea populației până la 1 decembrie. Care este reacția Chișinăului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Biroul Politici de Reintegrare și-a exprimat regretul în legătură cu intenția Tiraspolului de a prelungi autoizolarea populației sub pretextul pandemiei de COVID-19 până la data de 1 decembrie. Potrivit deciziilor anterioare ale structurilor de facto din regiune, aceste măsuri urmau să expire la 30 septembrie.

Fără a diminua din importanța crizei epidemiologice și necesitatea de a proteja populația de riscul infectării, Biroul consideră că virusul nu trebuie utilizat în scopuri politice și în calitate de justificare pentru încălcarea drepturilor omului.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, criza sanitară generată de pandemie constituie un test dur pentru toate autoritățile statale și capacitatea acestora de a interveni și de a ne a adapta la noile împrejurări, or accesul la locul de muncă, la serviciile medicale, la educație, la libera circulație nu pot îngreuna și mai mult situația locuitorilor care necesită să se deplaseze.

Biroul îndeamnă repetat reprezentanții Tiraspolului să dea curs inițiativelor Chișinăului de cooperare în domeniul sanitar-epidemiologic, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și face apel către partenerii internaționali și cei locali de a avea în atenție această situație ce vizează drepturile omului.

Citește și: Libera circulație a elevilor din școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană, examinată într-o ședință

loading...

Comments are closed.