TOP 10 eșecuri ale Maiei Sandu în funcția de președinte

Deputații din Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Alla Darovannaia, Nicolae Pascaru, Nichita Țurcan și Marina Radvan au vorbit în cadrul unui briefing din 26 mai curent despre fenomenele negative care au devenit evidente în timpul președinției Maiei Sandu, transmite Telegraph.md

„Pe 26 mai, s-au împlinit șase luni de la alegerea Maiei Sandu în funcția de Președinte al Republicii Moldova și 5 luni de când își exercită mandatului său prezidențial. În această perioadă, Maia Sandu a îngenunchiat țara străinilor, prețurile au crescut semnificativ, iar oamenii trăiesc și mai rău. În această perioadă comandouri ale forțelor secrete străine au organizat răpirea unei persoane din centrul Chișinăului. Maia Sandu a spus că viitorul Parlament va interzice limba moldovenească pe care o vor denumi limba română, iar militarii moldoveni sunt trimiși de Sandu peste hotare la exerciții organizate de NATO pentru a pregăti să bage țara noastră în acest bloc militar”, a declarat deputatul Alla Darovannaia.

Deputatul PSRM a exprimat 10 dintre cele mai evidente eșecuri ale Maiei Sandu în doar șase luni ca șef de stat:

1. Viața moldovenilor s-a înrăutățit, oamenii au început să trăiască mai greu.

Deputatul a menționat că Maia Sandu a promis că va face viața mai ușoară pentru moldoveni dacă va fi aleasă președintă a țării. De fapt, doar buzunarele cetățenilor au devenit mai ușoare. Majoritatea produselor alimentare s-au scumpit, iar majorarea pensiilor, salariilor și alocațiilor promise de Maia Sandu nu s-au adeverit. În primăvara acestui an, prețul mai multor legume a crescut cu 50%, pentru uleiul de floarea soarelui – cu aproape 30%. Lactatele și produsele din carne s-au scumpit. Moldovenii plătesc cu 5 lei mai mult pentru un litru de benzină și mai mult cu 4 lei pentru un litru de motorină. Majoritatea medicamentelor s-au scumpit, unele dintre ele chiar cu o treime de când Maia Sandu a devenit președinte. De asemenea, produselor industriale ne costă mai mult.

Deputatul a remarcat că, din cauza dizolvării Parlamentului, nu va exista o majorare a salariilor lucrătorilor medicali cu 40% de la 1 iulie. Din același motiv, restanțele salariale pentru angajații căii ferate moldovenești nu vor fi plătite din bugetul de stat. Deși peste 6 mii de angajați ai ÎS “Calea Ferată din Moldova” trăiesc fără salarii de 5 luni.

2. Maia Sandu ne vinde țara străinilor, distrugând producătorii autohtoni.

În special, deputatul a reamintit că președintele a blocat amendamentele la Legea comerțului intern, care protejează producătorii autohtoni.

„Legea prevede ca lanțurile de magazine să plaseze cel puțin 50% din produsele moldovenești pe rafturile lor. De exemplu, în loc de mere poloneze și produse lactate ucrainene care au inundat toate magazinele, jumătate din rafturi ar fi trebuit să fie date producătorilor moldoveni. Am vrut să-i protejăm pe cei care produc ceva în Moldova, să fie create noi locuri de muncă, să fie majorate salariile aici, acasă, dar Sandu a respins această lege la indicația patronilor străini, deoarece creează probleme celor care inundă țara noastră cu produse străine”, a spus Alla Darovannaia.

Deputatul a menționat că „ în Moldova dispar fermele, fermierii se plâng că nu avem materii prime, iar Maia Sandu protejează străinii care ne aduc produse lactate”.

Socialista a criticat, de asemenea, acordul cu Berlinul anunțat de președintele Maia Sandu, care oferă posibilitatea moldovenilor de a pleca în Germania pentru munca agricolă sezonieră.

„Astfel, Sandu distruge în mod deliberat producătorii moldoveni, agricultura țării noastre, pentru a lăsa pământul în ruină, iar moldovenii sunt trimiși în Germania pentru a cultiva pământul acolo și a colecta legume și fructe pentru germani, pe care le vor aduce și le vor vinde la un preț mai ridicat în magazinele moldovenești”, a spus Alla Darovannaia.

3. Până acum, fără a oferi cetățenilor nimic, ea a reușit să ia aproape 450 de lei de la fiecare cetățean al țării.

Până în prezent, cetățenilor nu li s-a acordat asistența promisă în valoare de aproape 450 de lei, care era destinată plății facturilor la electricitate. Parlamentul a adoptat o lege conform căreia fiecare consumator din țară, persoană fizică, primește despăgubiri în valoare de aproape 450 de lei pentru 2 luni.

„Sandu a anulat această lege sub diverse pretexte, în timp ce marea majoritate a cetățenilor așteptau acest ajutor în timpul pandemiei. Astfel, Maia Sandu a ușurat buzunarele cetățenilor cu încă 450 de lei”, a spus deputatul PSRM.

4. Teama și lipsa siguranței au revenit în viața cetățenilor.

În ultimele luni, am auzit despre un număr tot mai mare de cazuri de șantaj și amenințări, de parcă revin anii ’90, când țara era dominată de crima organizată. În plină zi, un bărbat din centrul Chișinăului a fost răpit de un grup armat de reprezentanți ai serviciilor secrete din altă țară. Este greu de crezut că Maia Sandu nu știa despre această operațiune, aranjată de prietenii ei de la Kiev. În schimb, Sandu a trimis un contingent militar la un exercițiu în aplicații organizate de NATO, au remarcat socialiștii.

5. Maia Sandu a întors spatele poporului său.

În calitate de președinte al țării, ea a făcut doar 4 vizite în toată țara. În timpul întâlnirilor cu cetățenii, s-a dovedit că ea nu a fost niciodată responsabilă pentru nimic. La orice întrebare din partea cetățenilor cu privire la problemele lor, ea a răspuns astfel: aceasta nu ține de competența mea, adresați-vă la organele competente și ea a arătat întotdeauna cu degetul către ceilalți. În același timp, a avut de două ori mai multe călătorii în străinătate, unde a mers exclusiv pentru poze din banii publici.

6. Maia Sandu a păstrat datoria miliardului furat pe spatele cetățenilor.

Socialiștii de două ori au promovat această lege, prin care se anulează plata miliardului furat de către popor .

Amintim că miliardul de dolari a fost furat din sistemul bancar în perioada când Sandu era membru al Guvernului PLDM. Iar Sandu fiind ministru al Educației a votat pentru garanțiile statului, ca din impozitele și taxele moldovenilor să fie întorși banii furați din bănci.

7. Maia Sandu a dezbinat și mai mult cetățenii.

Maia Sandu promovează o politică de divizare a cetățenilor. Ea continuă să acționeze în calitate de președinte al PAS, atacând pe cei care au o altă opinie, chiar dacă a promis că va fi președintele tuturor cetățenilor. Maia Sandu continuă să promoveze interesele partidului din care aparținea, precum și ale patronilor săi străini. În același timp, Sandu folosește din nou lozincile Frontului Popular din anii 90 despre schimbarea denumirii oficiale a limbii de stat din limba moldovenească în limba română.

Socialiștii mai remarcă că șeful statului, în loc să unifice grupurile etnice, a întreprins o serie de acțiuni împotriva poporului găgăuz și doar acțiuni provocatoare împotriva regiunii transnistrene.

8. Maia Sandu a păstrat „clădirea de lux” a președinției, pe care a promis că o va dona, deoarece întreținerea acesteia este prea costisitoare, precum și reședința din Condrița.

De asemenea, a păstrat gardul din jurul președinției, pe care a promis că îl va scoate chiar a doua zi după preluarea mandatului. Nici la pază nu a renunțat.

Socialiștii au remarcat, de asemenea, lipsa transparenței promise în activitățile președinției.

9. Echipa cu care a venit Maia Sandu la putere este compusă din persoane cu probleme de integritate și lipsă de experiență profesională.

Socialiștii au citat exemplul secretarului general Andrei Spînu, care a fost supranumit de presă „Andrei Offshore” pentru milioanele venite surprinzător din zone off-shore, unde își tăinuiește averea. Casa sa, în valoare de 8 milioane de lei, a fost declarată că costă 2 milioane de lei. Echipa Maiei Sandu are și un consilier cu antecedente penale pentru corupție. Un alt consilier este cu un master obținut ilegal. Există, de asemenea, un consilier acuzat de plagiat. Alți membri ai echipei prezidențiale au fost prinși că și-au tăinuit averile.

”Cum s-ar spune, aproape toți sunt “oameni buni” de pus la închisoare. De fapt, toți cetățenii au văzut valoarea acestei echipe prezidențiale, că aceasta nu produce nimic bun pentru oameni, pentru țară”, a spus Alla Darovannaia.

10. Trădare de patrie.

De asemenea, deputații socialiști au declarat că Sandu poate fi acuzată de trădare de patrie, întrucât la începutul anului a semnat un acord cu o fundație străină din Germania prin care deschide accesul la secretele de stat ale Republicii Modova. Potrivit PSRM, aceste acțiuni trebuie investigate de procurori independenți din punct de vedere penal.

„În aceste condiții, cetățenii noștri se întreabă cum lucrează Maia Sandu, pe deplin controlată din exterior, pentru oamenii țării noastre. Am văzut în primele luni de președinție cum a apărat interesele străine în locul intereselor cetățenilor noștri”, au menționat socialiștii.

Citește și: Locuitorii din comuna Ciobanovca, Anenii Noi, susțin crearea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

Total
0
Shares
Total
0
Share