Externe

TOP 20 cei mai admiraţi oameni din lume în 2018

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimii trei ani, aceleaşi personalităţi au rămas în fruntea celor mai apreciaţi oameni din lume, potrivit unui studiu anual publicat de YouGov (portal britanic). Bill Gates şi Angelina Jolie sunt cei mai admiraţi oameni din lume, potrivit noului studiu. Fondatorul Microsoft şi actriţa americană devenită activistă umanitară au ocupat prima poziţie în top în fiecare an, începând cu 2015, când au fost introduse categoriile pe sex.

Lista YouGov cuprinde 20 de bărbaţi şi 20 de femei, dintre care sunt aleşi ca urmare a chestionarelor online la care au răspuns mai bine de 37.000 de persoane din 35 de ţări.

Bill Gates este urmat în topul masculin de fostul preşedinte al SUA Barack Obama, actorul chinez Jackie Chan şi preşedintele Chinei Xi Jinping. În acelaşi timp, Michelle Obama şi Oprah Winfrey continuă să urmeze pe Angelina Jolie în lista celor mai admirate femei.

Majoritatea femeilor din provin din industria de entertainment, topul fiind completat de nume ca Taylor Swift, Madonna, Priyanka Chopra, Liu Yifei and Gal Gadot. Cu toate acestea, figuri politice notabile ca Hillary Clinton şi Angela Merkel se regăsesesc, de asemenea, în top 10.

World’s most admired 2018, cei mai apreciati oameni din lumeLista bărbaţilor este ocupată preponderent de personalităţi din mediul de afaceri şi sport şi îi include pe Elon Musk, Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Warren Buffet, Michael Jordan şi David Beckham. În afară de Barack Obama, figurile politice au fost şi ele reprezentate solid de Xi Jinping, Vladimir Putin and Donald Trump.

YouGov a elaborat, de asemenea, un grafic comparativ pentru a arăta cum se situtează Obama şi Trump în procente de admiraţie la nivel global faţă de alte persoane celebre din lista celor mai admiraţi bărbaţi. Astfel, anul acesta, Trump este cu 15 locuri mai jos decât predecesorul său prezidenţial, iar Obama, care s-a clasat pe primul loc în 19 din cele 35 de ţări, se află înaintea sa în aproape toate ţările în afară de Rusia.

loading...

Comments are closed.