Alte știri

Viorel Țopa din Germania, despre Alianța ACUM-PSRM: AIE-urile au dezamăgit în ani, pe când actualii – în săptămâni

Pinterest LinkedIn Tumblr

STRANIU – Omul de afaceri Viorel Țopa, stabilit în Germania, se arată dezamăgit de politica pe care a început-o Guvernul Sandu susținut de majoritatea parlamentară ACUM-PSRM. Țopa a venit cu un mesaj dur către partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova, în special către cei din UE și SUA, îndemnându-i să fie atenți la derapajele pe care le face noua guvernare de la Chișinău. Mai jos vedeți mesajul său postat pe facebook.

„De suportul european, puțin altfel decât se așteaptă.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Dacă Uniunea Europeană (prin Delegația UE în Moldova, Comisia Europeană, Serviciul European de Acțiune Externă, Parteneriatul Estic, Parlamentul European, Consiliul UE și zeci de parlamentari europeni interesați de situația din Moldova)

  • nu distinge între vorbe și fapte, între promisiuni și îndeplinirea lor,
  • atunci să-și ocupe locurile în cinematograf pentru filmul „Istoria de succes 2”. Vine și cu un bonus — un serial captivant din 2010, „Continuarea reformelor”, epizodul 909123756-lea.

Europa e cuprinsă de caniculă, care provoacă miraje pentru unii membri ai forurilor sus-menționate. Știm cu ce se termină exaltările pe loc gol, când vorbele sunt luate drept realizări, iar cei care promit sunt lăudați așa de parcă s-au și ținut de cuvânt. Știm că mersul pe greble se termină cu cucuie, și nici măcar cele precedente încă nu s-au prins.

Dragă Uniune Europeană, folosiți riglele pentru măsurare, nu urechile. Se referă și presei libere din Moldova: capul în nisip nu rezolvă problema, decât doar arată fundul dezgolit. Iar dacă scoateți capul din nisip, observați o singură performanță a actualei guvernări: AIE-urile au dezamăgit în ani, pe când actualii — în săptămâni. Ajutați-i să-și dea seama. Cu adevărul, nu cu menajamentele”, a scris Viorel Țopa.

Amintim că în presă numele lui Viorel Țopa este cunoscut la pachet cu Victor Țopa, nașul de cununie al lui Andrei Năstase, la fel refugiat la Frankfurt. Viorel Țopa a fost șef la Banca de Economii.

loading...

Comments are closed.