Politic

TOPul celor mai BOGAȚI candidați la funcția de președinte al RM. Usatîi și Năstase, pe primele locuri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Postul de televiziune Jurnal TV a prezentat un top din trei cei mai bogați candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova, transmite Telegraph.md

Topul a fost elaborat în baza declarațiilor de avere al candidaților pentru anii 2018-2019, depuse la Comisia Electorală Centrală.

Primul loc este deținut de către liderul formațiunii politice ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi care a încasat peste șase milioane de lei doar din vânzările unor bunuri, pe care le deținea. În același timp, el a primit o donație de trei milioane 700 de mii de lei.

Renato Usatîi are șase case, cu o valoare totală de trei milioane de lei. El conduce un Rolls-Royce, cumpărat anul trecut cu peste șapte milioane de lei. Printre bunurile declarate de Usatîi se află și trei ceasuri elvețiene, care costă în total 250 de mii de euro. Usatîi are cinci conturi bancare, cei mai mulți bani fiind pe unul rusesc, peste un milion de ruble.

În perioada de referință, Usatîi a primit aproape 24 de mii de lei drept salariu de la Primăria municipiului Bălți.

Pe locul doi în top este liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care deține imobile de 2,6 milioane de lei. El are în posesie opt terenuri, costul total a acestora ajunge la 480 de mii de lei. Candidatul Platformei DA conduce două mașini, în valoare totală de 52 de mii de euro.

Timp de doi ani, Andrei Năstase a primit salarii în calitate de deputat și de ministru al Afacerilor Interne, de 128 de mii de lei. Soția lui Năstase a primit 157 de mii de euro de la o companie germană, echivalentul a circa trei milioane de lei.

Al treilea în top este Igor Dodon. El deține bunuri de peste două milioane și jumătate de lei. Este vorba de o casă, de două milioane 160 de mii de lei, și de un teren de 452 de mii de lei. Familia Dodon a obținut venituri de peste un milion 200 de mii de lei doar din salarii.

Igor Dodon și-a invitat oponenții politici la confruntare pe soluții și nu la aruncatul cu noroi sau destabilizarea situației din țară

 

loading...

Comments are closed.