Economie

Tot mai multe state UE sprijină suspendarea compensaţiilor pentru zborurile anulate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Germania, Italia și Spania s-au alăturat unui apel a 12 guverne din UE pentru ca organul executiv al Uniunii să suspende regulile care obligă companiile aeriene afectate de criză să ofere rambursări complete de numerar pentru zborurile anulate, a declarat Franța sâmbătă într-un comunicat, transmite Reuters, sursă citată de Telegraph.md

Zeci de guverne ale statelor UE, inclusiv al Franței, au cerut, miercuri, Comisiei Europene să suspende regulile care obligă companiile aeriene să ofere rambursări de bani în loc de vouchere pentru călătorii viitoare din cauza pandemiei COVID-19.

„Mă bucur că o majoritate foarte mare din statele membre susțin solicitarea mea de a autoriza companiile aeriene și grupurile maritime să folosească temporar bonuri atunci când călătoriile sunt anulate, astfel încât să-și elibereze rezervele de numerar, protejând în același timp drepturile pasagerilor la o rambursare”, a declarat ministrul Jean-Baptiste Djebbari, ministrul francez de la Transporturi, într-o declarație.

Companiile aeriene din întreaga Europă, inclusiv Lufthansa și Air France-KLM, au căutat ajutor de la stat, deoarece blocajele din cauza coronavirusului i-au obligat să țină la sol toate avionalele de pasageri mai mult de o lună.

Comisia Europeană, care urmează să emită orientări cu privire la modul în care industria de transport de pasageri ar putea fi repornită treptat, a spus până acum că operatorii avia trebuie să respecte regulile UE și să ofere rambursări bănești pentru zborurile anulate. Acestea ar putea să emită vouchere numai dacă pasagerii le acceptă.

Guvernele care în favoarea unei renunțări temporare la rambursările bănești au declarat că vocuherele ar trebui să fie valabile pentru o perioadă determinată și includ dreptul la rambursare dacă nu sunt utilizate înainte de data de expirare. Protecția ar trebui să fie, de asemenea, asigurată în cazul falimentelor companiei aeriene.

loading...

Comments are closed.