Social

Toți la săniuș! Un preot din raionul Șoldănești a scos tot satul la pârtie

Pinterest LinkedIn Tumblr

La săniuș cu tot satul! În satul Samașcani din raionul Șoldănești a fost pusă temelia unei noi tradiții.

La inițiativa lui Mihail Făgurel, parohul bisericii din satul Samașcani, cu susținerea primăriei din localitate, duminică, peste trei sute de localnici au venit la marginea satului, unde a fost improvizat un săniuș.

Așa cum timpul liber este utilizat de cetățeni în mare parte în fața televizorului sau a calculatorului, cu scopul de a promova modul sănătos de viață, organizatorii călătoriilor cu saniile au decis să improvizeze câteva pante pe un deal din vecinătate cu Samașcani.

Pentru a rezista gerului, gospodarii și gospodinele din partea locului au venit la săniuș cu plăcinte și izvar. Nemijlocit în câmp, au fost pregătită zeama și cartofi prăjiți.

Pe lângă primarul localității Samașcani, la eveniment a fost prezentă și Svetlana Rotundu, președintele raionului Șoldănești. Aceasta nu s-a rușinat și a urmat exemplul celorlalți urcându-se pe sanie pentru a proba pârtia. „Aici este o atmosferă deosebită, ar trebui și alte comunități să ia exemplul celor de la Samașcani pentru că un astfel de eveniment doar ar uni cetățenii.” a spus Svetlana Rotundu.

Merită de menționat că inițiativa aceasta nu este o premieră pentru preotul Mihail Făgurel. Acesta este cunoscut pentru promovarea modului sănătos de viață, iar vara trecută a organizat mai multe curse cu biciclete.

loading...

Comments are closed.