Politic

Trădare! În vară PAS promitea cota zero la venitul reinvestit, însă ajuns la guvernare spune că nu are de gând să extindă facilitățile fiscale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul PAS respinge inițiativa propusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor care prevede introducerea cotei „zero” a impozitului pe venit pentru persoanele juridice, gospodăriile țărănești (de fermieri) și întreprinzătorii individuali, cu condiția direcționării venitului obținut spre investiții în dezvoltarea producției proprii. Guvernul Gavrilița va da, miercuri, 03 noiembrie, aviz negativ la acest proiect, motivând prin faptul că politica fiscală urmează să fie bazată pe un sistem de impozitare echitabil, fără extinderea facilităților fiscale.

Guvernul susține că impactul bugetar în primul an de implementare a măsurii va constitui 1,9 miliarde lei, iar în al doilea an – 3,2 miliarde de lei, ceea ce ”creează riscuri iminente de destabilizare a sistemului finanțelor publice, și respectiv a sustenabilității bugetare”.

Răspunsul dat de Guvernul PAS astăzi este contradictoriu propriilor promisiuni care au fost făcute de membrii acestuia în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din această vară. La o conferință de presă susținută în data de 16 iunie, candidatul la funcția de deputat din partea PAS, Andrei Spânu, actualul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, promitea mediului de afaceri că formațiunea sa va implementa programe de susținere a antreprenorilor, printre angajamentele luate era și introducerea cotei zero la venitul reinvestit.

loading...

Comments are closed.