Politic

Tragedia de la Kemerovo încinge spiritele la Chișinău: un deputat socialist sare la gâtul lui Andrian Candu!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei întâlniri cu studenții de la UTM, președintele Parlamentului, Andrian Candu a vorbit azi inclusiv despre tragedia de la Kemerovo. În acest context, Candu a declarat că în Uniunea Europeană astfel de tragedii ca în Rusia nu s-ar fi întâmplat.

,,Noi toți am văzut ce s-a întâmplat în Rusia, este cauza nerespectării unor reguli. Un astfel de caz într-un stat al UE mai avansat nu ar fi existat, acolo legea se aplica iar oamenii își fac lucrul zi de zi”, le-a spus Candu sudenților (video).

Abordarea Președintelui Parlamentului l-a scos din sărite pe deputatul PSRM Grigore Novac!

„Eu zic că de data asta a fost dat dovadă de nesimțire totală din partea președintelui legislativului. Să politizezi o tragedie în care și-au pierdut viața zeci de oameni, (în mare parte copii) este în afara oricărei morale. Domnul Candu de fiecare dată vrea să ne convingă că are o pregătire bună, are cei șapte ani de acasă, o face pe pacificatorul, însă derapajele politice pentru a place partenerilor externi (europeni și de peste ocean) îl împinge la astfel de acte de nesimțire morală”, a comentat Novac pe pagina sa de facebook.

Candu a mai spus că „nu vrem să suparăm Rusia, dar credem ca modelul de dezvoltare pentru noi, din punct de vedere a civilizației ,economiei, ține de UE”.

Telegraph amintește că incendiu din centrul comercial din Kemerovo a luat viața a 64 de oameni, conform cifrelor oficiale din Rusia. Totodată, există voci sonore care spun că numărul victimelor ar fi mult mai mare.

loading...

Comments are closed.