Alte știri

Tragedie la Fălești: Un bărbat a decedat într-un incendiu în propria locuință

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de 7 ianuarie în localitatea Pompa, raionul Fălești.  Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora  09:42.

Potrivit primelor informații într-o gospodărie particulară din localitate  au luat foc bunurile materiale din interior.  La fața locului au fost alertați pompierii.

Ajunși salvatorii echipajului de intervenție a Direcției regionale căutare salvare nr.2 din municipiul Bălți au stabilit că focul s-a autostins fiind în fază de mocnire, iar pe podea a fost depistat cadavrul stăpânului, un bărbat în vârstă de 63 de ani fără urme de carbonizare.

În urma primelor investigații efectuate la fața locului s-a stabilit că incendiul cel mai probabil a pornit din cauza neatenției la utilizarea  focului deschis și anume lăsarea unei candele fără supraveghere. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special  la utilizarea focului și surselor de aprindere.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2021 în Republica Moldova au avut loc 28  de incendii în care și-au pierdut viața 4 persoane, iar  în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii IGSU au întervenit în 26 situații de risc.

loading...

Comments are closed.