Alte știri

Traian Băsescu anunță o posibilă relansare a PD-L

Pinterest LinkedIn Tumblr

Traian Băsescu a anunțat, luni, la B1 TV, că PMP va negocia cu PNL pentru a prelua numele de PD-L.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Este o variantă pe care eu nu o exclud, cum nu exclud nici varianta ca PNL să se bucure de un eventual eșec al PMP, adică să nu treacă pragul, în speranța absorbirii PMP, numai că noi lucrăm acum și chiar vom avea negocieri cu PNL să ne permită să reluăm numele tradițional al PD-L, care este un partid care a dat două funcții de Președinte al României și trei mandate de primar general. Deci este un partid care, din păcate, și-a răsturnat propria istorie – e adevărat, o istorie nouă – în mod mult prea ușor în tradiția Brătienilor. PD-L, repet, este un partid care a câștigat de trei ori Primăria Capitalei și de două ori Președinția României”

Referitor la formalități și la posibilitatea ca acestea să presupună în mod obligatoriu și un acord din partea PNL, Traian Băsescu a explicat: „Noi nu știm ce condiții de radiere a PD-L s-au pus și pentru a nu deschide procese inutile de schimbare a numelui trebuie să ne înțelegem cu ei pentru a fi de acord să preluăm numele PD-L, pentru un motiv simplu – toți membrii PMP sunt PD-L-iști. PD-L-iști care n-au vrut să devină urrmași ai lui Brătianu. Au zis, nu vrem urmașii Brătienilor, vrem să cinstiți, urmașii lui Petre Roman, că asta suntem!”.
Întrebat dacă se reia tradiția PD-L chiar și din punct de vedere al oamenilor sau totul se va rezuma la denumire, Traian Băsescu a afirmat: „Păi, nu numai cu numele! Noi sperăm că tot mai mulți dintre cei care regretă dispariția PD-L să vină la masă. Eu nu o să dau nume. Oricine vrea să revină în PD-L va fi binevenit dacă reușim această schimbare de nume după alegeri. După alegerile locale”.

Despre posibilitatea ca PMP să figureze sub denumirea de PD-L la alegerile generale din 2020, Traian Băsescu a subliniat: „Sperăm că va fi posibil, da!”.

loading...

Comments are closed.