Actual

Transportatorii acuză ministerul condus de Andrei Spînu de încălcări flagrante ale normelor legale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Transportatorilor și Drumarilor și Asociația Internațională a Transportatorilor Auto acuză ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de vicepremierul Andrei Spînu, de încălcarea normelor legale în cadrul procesului de repartizare a autorizațiilor CEMT care a avut loc pe data de 1 aprilie 2022.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a comunicat în repetate rânduri că va promova repartizarea autorizațiilor CEMT neridicate, în conformitate cu normele Codului Transporturilor Rutiere, doar acelor transportatori care nu au beneficiat de astfel de autorizații în cadrul procedurii primare de repartizare care a avut loc în decembrie 2021. Pe data de 1 aprilie 2002, Comisia CEMT a repartizat autorizațiile CEMT neridicate către 58 de operatori de transport, 15 dintre care însă sunt beneficiari de autorizații CEMT în cadrul procedurii primare și prin urmare nu aveau dreptul să primească autorizații noi, fapt ce reprezintă un abuz. În context, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu doar că a ignorat solicitările exprimate prin scrisoare publică a circa 120 de operatori de transport, dar a încălcat flagrant normele legale la care singur a făcut referire când și-a argumentat poziția. Asociația Internațională a Transportatorilor Auto și Uniunea Transportatorilor și Drumarilor condamnă maniera iresponsabilă în care a fost convocată și desfășurată ședința din 1 aprilie 2022 și solicită anularea de urgență a deciziei ilegale de repartizare a autorizațiilor CEMT, or decizia luată nu are nimic în comun cu principiul legalității și este suspectă de promovare a unor interese ascunse”, se arată în declarația transportatorilor.

Autorizaţiile multilaterale CEMT se atribuie Republicii Moldova anual, conform deciziei secretariatului Conferinţei Europene a Miniştrilor de Transport în vederea facilitării transporturilor auto internaţionale de mărfuri şi utilizării mai eficiente a autovehiculelor.

loading...

Comments are closed.