Transportatorii polonezi suspendă protestele până pe data de 1 martie

Transportatorii polonezi, care au blocat punctele de trecere ale frontierei cu Ucraina din luna noiembrie, au ajuns la un acord cu anumite condiții cu guvernul de la Varșovia. Aceștia au suspendat protestele până pe data de 1 martie.

„Ieri, aproximativ la ora 16:00, am primit informații de la colegii noștri polonezi că acțiunile de blocare a traficului de camioane la punctele de control Korczowa și Krakievets, Rava Ruska și Hrebenia au fost oprite. Ulterior, punctele de control au început să funcționeze pe deplin. A existat deja o anumită dinamică a traficului de camioane, în special la Cracovia, în direcția intrării în Ucraina, și la Rava Ruska”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Unității de frontieră Lvov, Oleksandra Kuchkovska.

Șoferii polonezi au cerut ca Uniunea Europeană să reintroducă un sistem prin care companiile ucrainene să aibă nevoie de permise pentru a opera în blocul comunitar și, prin reciprocitate, și pentru camionagiii europeni care intră în Ucraina. Un acord în acest sens a fost semnat în timpul unei conferințe de presă, organizate marți la Ministerul Infrastructurii de la Varșovia.

Total
0
Shares
Total
0
Share