Transportul cu ajutorul medical român destinat luptei cu COVID-19 nu va ajunge astăzi la Chișinău

Transportul cu echipamente medicale de protecție și medicamente esențiale pentru tratarea COVID-19, oferit de România, nu va mai ajunge astăzi la Chișinău, așa cum era programat inițial, a anunțat premierul Ion Chicu.

El a anunțat că a fost informat „cu câteva ore în urmă” de către autoritățile de la București că „transportul cu echipamente medicale de protecție și medicamente esențiale pentru tratarea COVID19, oferit cu atâta generozitate de poporul român, nu va ajunge astăzi la Chișinău, după cum era planul inițial”.

„Vom fi bucuroși să vedem frații români la Chișinău, imediat ce finalizează toate procedurile de pregătire interne. Cu ocazia oferirii acestui suport valoros din partea poporului român, am înaintat Domnului Ludovic Orban, prim-ministrul României, invitația de a vizita țara noastră și a primi de aici, de la Chișinău, expresia recunoștinței și gratitudinii enorme pe care o avem cu toții”, a menționat Chicu.

Astăzi la Chișinău urma să sosească ajutorul umanitar pus la dispoziția Republicii Moldova de către Guvernul României.

Ajutorul este compus din echipamente medicale și de protecție, dar și din medicamentele esențiale folosite cu succes în tratarea virusului – Kaletra și Plaquenil. Transportul se va face cu camioane militare și va fi însoțit de oficiali români, inclusiv ministrul de Interne Marcel Vela, și ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Citește și: Statul vine în ajutorul cetățenilor: 2775 de lei pentru fiecare deținător de patentă din țară

Total
0
Shares
Total
0
Share