Politic

Traseul Chișinău – Leușeni: Gaburici a luat măsuri cu responsabilii de la drumuri pentru lucrările de reparație necalitative

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat în ședință responsabilii de la drumuri și le-a cerut explicații pentru lucrările de reparație necalitative, efectuate pe porțiunea de drum Chişinău – Leuşeni, după ce mai mulți șoferi s-au pomenit cu parbrizele și geamurile de la mașini fisurate sau chiar sparte. Totodată, Chiril Gaburici a indicat responsabililor Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) să aplice penalități, celor care nu și-au îndeplinit atribuțiile și nu au garantat siguranța traficului rutier.

Ministrul a solicitat sa fie aplicată mustrare șefului SA “Drumuri Ialoveni”, responsabil de acest tronson de drum, pentru neglijență în serviciu și a cerut agentului economic să compenseze toate cheltuielile șoferilor care au avut de suferit de pe urma lucrărilor de reparație necalitative.

”Trebuie să asigurați calitate și durabilitate la construcția și reparația drumurilor naționale. Cer să fie compensate toate cheltuielile și pagubele suportate de șoferii mașinilor care se deplasau pe acea porțiune de drum, iar persoanele care se fac vinovate, să fie penalizate. De asemenea, rog reprezentanții ASD să monitorizeze cu atenție calitatea tuturor drumurilor reparate, pentru a nu admite astfel de situații. Neglijența este inadmisibilă”, a punctat Chiril Gaburici.

Agentul economic responsabili de efectuarea lucrărilor și-a recunoscut vina, argumentând că pietrișul folosit nu corespundea întocmai normativelor necesare, un alt motiv fiind și lipsa indicatoarelor care să-i informeze pe șoferi despre lucrările de reparație.

pavel filip a luat măsuri cu responsabilii de la drumuri, pentru lucrările de reparație necalitative, de pe traseul Chișinău - Leușeni,

ministerul economiei si infrastructurii, guvernul filip, pdm, drumuri bune pentru moldova

loading...

Comments are closed.