Trei bărbaţi au primit, joi, pedepse cu închisoarea pentru răsnătorul jaf din 2017 al unei monede din aur cu o greutate de 100 de kilograme din Bode Museum, situat într-o zonă centrală din Berlin.

Un al patrulea bărbat a fost găsit nevinovat de un tribunal din capitala Germaniei.

Doi dintre bărbaţi, care au în prezent 23, respectiv 21 de ani, au primit condamnări de patru ani şi jumătate în baza dispoziţiilor legale referitoare la delincvenţa juvenilă, relatează Agerpres.

Tribunalul a stabilit că cei doi erau amândoi membri ai unei binecunoscute organizaţii infracţionale arabe.

Un agent de pază al muzeului, în vârstă de 21 de ani, a primit o sentinţă de trei ani şi patru luni.

Potrivit înregistrărilor de pe camerele de securitate, trei persoane au folosit o scară pentru a pătrunde printr-o fereastră a muzeului, au spart vitrina, după care au rostogolit moneda gigantică într-o roabă până la maşină.

Bode Museum este situat pe celebra Insulă a Muzeelor din Berlin, alături de alte atracţii turistice. Este înconjurat de apele răului Spree şi conectat de restul oraşului prin poduri şi o cale ferată.

Moneda, unul dintre cele cinci astfel de exemplare emise de Canada, fiecare cu imaginea reginei Elisabeta a II-a, a fost sustrasă din Bode Museum din Berlin în noaptea de 27 martie 2017. Moneda nu a mai fost văzută de atunci şi se crede că a fost tăiată şi vândută.

Denumită „Big Maple Leaf”, a fost evaluată la 3,75 de milioane de euro (4,3 milioane de dolari). Moneda are diametrul de 53 de centimetri şi o grosime de 3 centimetri.

Citește și: ACCIDENT FEROVIAR // Un tren cu 160 de persoane la bord a deraiat. Sunt victime