Externe

Trei bărbați care ar fi încercat să vândă bebeluși pe Instagram au fost arestați în Iran

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile iraniene au arestat trei bărbați care ar fi încercat să vândă bebeluși pe rețeaua de socializare Instagram, scrie CNN. Un bebeluș de 20 de zile și un altul de doar două luni au fost salvați, a anunțat agenția de presă ISNA. Un al treilea copil a mai fost identificat, acesta fiind căutat de oamenii legii.

Una dintre victime urma să fie vândută pentru suma de 400 de milioane de riali iranieni (9.490 de dolari), iar cealaltă pentru 500 de milioane de riali iranieni (11.800 de dolari). Cei doi bebeluși au fost „cumpărați” de la „familii foarte sărace”.

Un purtător de cuvânt al companiei Facebook, care deține Instagram, a declarat pentru CNN că gigantul tech a demarat o anchetă în acest caz. „Nu permitem pe Instagram un conținut sau un comportament care ar putea duce la exploatarea umană, care include vânzarea copiilor pentru adopție ilegală. Continuăm să investigăm acest caz”.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Iranul se află pe lista de supraveghere de nivelul 3 pentru traficul de persoane, ceea ce înseamnă că în această țară, autoritățile nu și-au intensificat suficient eforturile pentru combaterea traficului de persoane.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: Iran a eliberat aproximativ 70 000 de deținuți din închisori

loading...

Comments are closed.