Actual

Trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru deținerea actelor oficiale contrafăcute

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru deținerea actelor oficiale contrafăcute. Ilegalitățile au fost deconspirate de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni, în ultimele 24 de ore.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La pista de control pentru autorizarea ieșirii din țară s-a prezentat un tânăr de 21 de ani, locuitor al raionului Hîncești. Acesta se deplasa ca pasager spre Polonia. Conform analizei de risc, călătorul a fost supus unui control amănunțit. Drept urmare, în portmoneul personal al acestuia s-a depistat un permis de conducere moldovenesc, eliberat pe numele său, cu semne rezonabile de falsificare. Audiat, tânărul a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediari contra sumei de 200 de euro. Documentul urma să fie folosit în țara de destinație.

La câteva ore distanță, un alt tânăr de 22 de ani, domiciliat în raionul Rezina, a fost depistat cu două cărți de identitate românești, ce nu întruneau condițiile unor acte autentice. Un document era eliberat eliberat pe numele său, cel de-al doilea pe un alt nume. La audieri, pasagerul a declarat că și-a perfectat actul în schimbul a 200 de euro, pentru a se putea angaja mai ușor la muncă în Germania. Cealaltă carte de identitate ar aparține unui prieten, căruia trebuia să i-o dea la destinație.

Cel de-al treilea moldovean, prins pe picior greșit la trecerea frontierei de stat, este un bărbat de 42 de ani din Comrat. Acesta s-a prezentat în calitate de șofer de microbuz care se deplasa spre Germania. În urma unui control suplimentar, în cartea de servicii auto s-a depistat o carte de identitate cu însemnele autorității competente din Bulgaria, care conținea indici de falsificare. Documentul era emis pe numele unei femei de 31 de ani. La cele depistate, șoferul a menționat că și-a procurat un automobil cu trei săptămâni în urmă, dar nu știa că fostul proprietar a uitat documentul în cauză.

În repercusiune, documentele au fost ridicate și vor fi transmise spre expertiza specială, în vederea stabilirii legalității acestora. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.

loading...

Comments are closed.