Alte știri

Trei indivizi cu vârste între 41 și 46 de ani, reținuți pentru pungășie. Tustrei „activau” în transportul public din Capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei indivizi specializați în comiterea furturilor din buzunare au fost identificați și reținuți de ofițerii Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție Chișinău, de comun cu angajații Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 41 ani, 45 ani și 46 de ani, originari din Chișinău și Bălți, anterior judecați pentru infracțiuni analogice, transmite Telegraph.md, cu referire la Realitatea.md

În primul caz, suspectul de 41 de ani, în timp ce se afla într-un microbuz pe ruta nr. 191 a sustras un telefon mobil de model „Samsung A6”.

În al doilea caz indivizii de 45 și 46 de ani, în timp ce se deplasau cu troleibuzul nr. 22 au sustras din geanta unei tinere portmoneul în care se aflau mijloace bănești și cardurile bancare.

Suma prejudiciului cauzat părților vătămate a fost estimată la 8.000 de lei.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție Chișinău, făptașii fiind cercetați penal pentru „pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

Fiți atenți cu bunurile personale în transport public/locuri aglomerate;
Păstrați portmoneul, telefonul în buzunarele ascunse care sunt mai aproape de corp;
Țineți bunul în partea în care este mai vizibilă și verificați dacă totul se află la locul lor;
Dacă ați fost bruscat imediat verificați bunurile/buzunarele;
Pregătiți din timp banii pentru călătorie, la magazin, piață sau alte locuri aglomerate, unde doriți să scoateți banii, fiți atenți și nu atrageți atenția infractorilor.
Dacă totuși ați devenit victimă a hoților de buzunare, nu ezitați ca imediat să vă adresațivă la cel mai apropiat inspectorat de poliție sau la numărul unic 112.

FOTO // Gestul FRUMOS al unui cuplu de afaceriști: Au împărțit plăcinte și izvar agricultorilor care protestează în PMAN

loading...

Comments are closed.