Trei lacuri unde poți să pescuiești și să te odihnești în acest weekend

În această perioadă, impuși de circumstanțe, am descoperit noi hobby-uri. Acum, dacă intri în piețe, la buticurile pentru pescuit, fii sigur că va trebui să aștepți câteva minute la coadă. Am văzut cu ochii mei de fiecare dată când am fost la piața de la Ciocana cum bărbați în costume își cumpărau undițe „și ce mai trebuie pentru pescuit”, pentru că nu știau foarte bine de ce unelte mai au nevoie.

Așa că, dacă ești pasionat de pescuit sau e un hobby pe care ai vrea să-l încerci și totodată să te odihnești cu familia, îți recomandăm trei lacuri în raza de 100 km de Chișinău unde poți să ajungi în weekend.

Fishing Park Clișova

Iazul este amplasat la aproape 73 de km de Chișinău și 4 km spre pădurea de lângă comuna Clișova, raionul Orhei.

Dacă vrei se pescuiești aici în intervalul de la 6:00 dimineața până la 18:00, trebuie să plătești cel puțin 100 de lei pentru un instrument de pescuit. Dacă vrei să petreci 24 de ore la pescuit, trebuie să scoți din buzunar 150 de lei. Din acești bani, ai dreptul să-ți iei acasă două kilograme de pește. Dacă prinzi mai mult, trebuie să-l plătești sau să-l lași la administrație. Alte reguli pentru pescuit poți să le citești AICI.

Fiecare loc de pescuit are câte 10 m și se recomandă pentru 3-4 unelte cu unul sau doi pescari.

De asemenea, pe malul iazului sunt foișoare unde poți să iei prânzul. Lângă foișoare vei găsi un grătar sau disc. Este important să vii cu plasa de acasă pe care să-ți coci vânatul. „E mai igienic”, explică directorul de marketing la Fishing Park Clișova, Ion Rotaru. De asemenea, poți să te bucuri și de un foișor, cu condiția că îl rezervezi din timp. Dacă ai mai puțin de trei unelte, va trebui să achiți 50 de lei pentru rezervarea foișorului.

Cei care vin pentru 24 de ore își pot lua cortul sau sacul de dormit. „Vila e în construcție, dar la anul vom avea și loc de cazare”, promite Ion Rotaru, menționând că se planifică și construcția unei piscine.

Tortuga Camping & Fishing

Iazul se afla lângă Chișinău (Gara de Sud). Pescuitul costă 100 de lei de undiță. Dacă vrei să rămâi 24 de ore, prețul ajunge la 150 de lei. Peștele prins poți să-l iei gratis acasă. Poți, de asemenea, să-l eliberezi. Pentru un astfel de gest, compania te premiază cu partide de pescuit gratis sau la jumătate de preț.

Din cauza pandemiei de coronavirus, se interzice grătarul sau alte activități de grup. De asemenea, distanța minimă este de trei metri.

Dacă vrei să rămâi pe noapte, poți să-ți iei cortul cu tine. Pe loc poți să-ți cumperi ceai, cafea, băuturi slab alcoolice, înghețată, semințe și alte gustări. Dacă vii pe mai mult timp, proprietarii îți pun la dispoziție un frigider.

Lacul Puhoi

Din Chișinău faci aproape 40 km până la lacul din Puhoi, unde poți să pescuiești. Proprietarii iazului propun prețul de 100 de lei pentru unealtă și tot peștele prins îl iei acasă gratis.

La dispoziția vizitatorilor sunt puse foișoare și grătare. Foișoarele sunt iluminate pe timp de noapte. Totuși, ca să ai acces la foișor, trebuie să ai cel puțin patru unelte de pescuit.

Excepție de la programul de pescuit se face doar duminica pentru familii. De la ora 13:00 până la ora 19:00, undița costă 50 de lei și îți iei peștele acasă, gratis.

„Sunt zile când pescarii prind puțin sau nici un pește, dar sunt zile când se prinde și 30-50 kg”, informează proprietarii iazului pe pagina de Facebook.

De asemenea, pentru prevenirea infecției de COVID-19, distanța minimă între pescari trebuie să fie de 5 m și trebuie să porți o mască atunci când se apropie responsabilul de plăți.

Mai multă informație despre lacurile la care poți pescui poți găsi pe Grupul Pescarilor din Moldova. Fir întins!

https://www.instagram.com/p/B0B6NEgBqRr/?utm_source=ig_embed

Sursa: Moldova.org

Citește și: STUDIU // Banala răceală poate pregăti sistemul imunitar pentru a recunoaşte COVID-19

Total
0
Shares
 
Total
0
Share