Trei membri ai CSM s-au văzut cu reprezentanții Consiliului Europei

Astăzi, 10 iulie curent a avut loc întrevederea membrilor CSM Aliona Miron, Tatiana Ciaglic și Alexandru Postica cu consultantul internațional al Consiliului Europei Francesco Perrone, însoțit de Natia Japaridze de la Oficiul CoE la Chișinău.

La întrunire a fost discutat procesul de realizare a analizei conceptului, programului și metodologiei de instruire inițială a candidaților la funcțiile de judecător și procuror din cadrul Institutului Național al Justiției în contextul Proiectului comun al UE și CoE ,,Suport pentru reforma justiției în Republica Moldova”. Scopul activității constă în asistarea INJ în procesul de implementare a recomandărilor incluse în raportul TAIEX din anul 2022.

Reprezentanții CoE au vizitat sediul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a discuta opiniile membrilor CSM cu privire la procesul de instruire inițială realizat de Institutul Național al Justiției, în vederea formulării recomandărilor ce ar avea ca rezultat îmbunătățirea acțiunii ce urmează a fi realizată.

Delegații au menționat rolul imparțial al Consiliului la identificarea necesităților pentru instruirea inițială a judecătorilor, notând progresul în comunicarea între CSM și INJ, ce se atestă în ultima perioadă de timp.

La final, membrii CSM au împărtășit reprezentanților viziunile cu privire la consolidarea procesului de instruire a viitorilor profesioniști, accentuând importanța și complexitatea evaluării necesităților pentru formarea cadrelor noi, cu viziuni avansate în domeniul justiției.

Total
0
Shares
Total
0
Share