Alte știri

Trei minori au furat bunuri în valoare de 19 500 lei, dar la scurt timp au fost prinși de poliție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei minori, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului Buiucani al Direcției de Poliție a mun. Cișinău și sunt cercetați penal pentru comiterea unui jaf stradal în or. Durlești mun. Chișinău. Ei s-au dovedit a fi cu vârstele de 14 și 16 ani, anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Tinerii în noaptea de 17 februarie, în timp ce se aflau pe str. Șoimilor din or. Durlești, prin aplicarea violenței nepericuloase pentru viața sau sănătate, în mod deschis au sustras de la un bărbat geanta în care se aflau bunurile materiale, după care au fugit de la locul comiterii infracțiunii. Victima imediat a sesizat poliția despre acest fapt, la fața locului imediat deplasându-se grupa operativă a IP Buiucani. Bărbatul  în vârstă de 34 de ani, a comunicat  polițiștilor că în timp ce se deplasa spre domiciliu a fost atacat și deposedat de geanta în care se afla un laptop de model„Dell Inspiron 15” cu încărcătorul și mouse-ul acestuia, portmoneul, telefonul mobil și alte bunuri materiale.

Prejudiciul cauzat bărbatului de către indivizi constituie 19 500 lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală în cadrul acțiunilor desfășurate au stabilit camera de supraveghere, fiind ridicate imaginile video care au surprins momentul când indivizii cum aruncă bunurile materiale de care nu au nevoie.

Suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual penale și-au recunoscut vina.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, pentru comiterea unui Jaf. Conform legislației ei riscă de la 5 la 7 ani.

loading...

Comments are closed.