Alte știri

Trei minori, cercetați penal pentru jaf stradal. Ce pedeapsă riscă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei minori cu vârstele de 16 ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf stradal. Aceștia nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Aceștia în noaptea de 14 iunie, în timp ce se aflau pe str. Bogdan Voievod, au aplicat violența asupra unui bărbat și în mod deschis l-au deposedat de bunurile materiale. La locul faptei partea vătămată a comunicat polițiștilor că în timp ce se întorcea la domiciliu de el s-au apropiat trei indivizi și au început să îl agreseze după care i-au sustras din geantă portmoneul în care se aflau mijloace bănești, cardurile bancare și telefonul mobil ,,Iphone X”, după care au fugit într-o direcție necunoscută. Astfel prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu victimei în sumă de 49 600 lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală au dispus mai multe măsuri pentru stabilirea și identificarea făptașilor.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiști indivizii au fost identificați și reținuți, fiind escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală prevăzută de art.187 CP ,,Jaf”, iar conform legislației minorii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

loading...

Comments are closed.