Externe

Trei oameni ucişi de fulger în urma unei furtuni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 8.000 au fost afectate de ploile torenţiale şi rafalele de vânt înregistrate începând de sâmbătă în Sri Lanka, fenomene care au determinat autorităţile să se pregătească pentru posibile evacuări, a anunţat duminică Centrul pentru gestionarea dezastrelor, citat de Xinhua.

Cele trei decese, cauzate de fulgere, au fost înregistrate în districtul Trincomalee şi în Badulla, transmite ProTV.

Cel puţin 252 de persoane au fost evacuate începând de săptămâna trecută, iar peste două sute de locuinţe au fost afectate, parţial sau total, de vremea severă.

Sri Lanka se confruntă în această perioadă cu manifestările musonilor anuali. Potrivit Departamentului de Meteorologie, pentru următoarele zile sunt prognozate ploi însemnate cantitativ în mai multe districte de pe teritoriul ţării, în special în provinciile Sabaragamuwa şi Uva şi districtele Galle şi Matara. De asemenea, instituţia a recomandat populaţiei să adopte măsuri pentru minimizarea efectelor negative ale fulgerelor.

În 2017, musonii care au lovit Sri Lanka la mijlocul lunii mai au provocat inundaţii puternice şi alunecări de teren în mai multe districte ale ţării, soldate cu peste 200 de decese şi mii de persoane strămutate.

loading...

Comments are closed.