Trei partide pro-europene s-au unit împotriva actualei guvernări

Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării au format o coaliție de dreapta în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Partidele au inițiat pregătirile pentru următoarele alegeri prin formarea unor echipe comune la nivel local și central și susținerea reciprocă a aleșilor locali de la Platforma DA, LOC și Partidul Schimbării.

“Platforma Demnitate și Adevăr, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării declară formarea unui parteneriat politic și electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, formarea unei echipe comune la nivel central și local, în vederea pregătirii pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, susținerea aleșilor locali ai Platformei DA, LOC, Partidului Schimbării și colaborarea celor trei partide la nivel local în interesul cetățenilor și formarea coalițiilor la nivel local dintre cele trei partide”, se specifică în declarația comună semnată de cele trei partide.

De asemenea, cele trei partide îndeamnă oamenii din societatea civilă care pot aduce un aport în beneficiul cetățenilor R. Moldova să-și unească forțele.

“Vreau să le mulțumesc membrilor acestor trei partide politice pentru maturitatea de care au dat dovadă, este clar pentru toată lumea că R. Moldova are nevoie de o consolidare, nu avem foarte mulți oameni ăn R. Moldova dornici să se implice în tot ceea ce ține de administrația publică locală, administrația publică centrală, în slujba cetățeanului, avem foarte multe probleme la capitolul demografic, de asta este nevoie ca toți oamenii care au experiență în administrația publică locală sau centrală, oameni care pot aduce un aport în beneficiul cetățeanului și R. Moldova să se unească și să formeze un proiect comun, unic, astfel încât, forțele străine de interesul R. Moldova să nu ajungă în Parlament”, a declarat președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, președintele Platformei DA.

„După alegerile locale, într-un timp restrâns, am reușit să agreăm stabilirea unui parteneriat politic durabil, în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare. R. Moldova nu a fost niciodată atât de aproape de UE cum este acum, dar în același timp niciodată nu au existat riscuri mai mari pentru integrarea europeană și viitorul european al R. Moldova. Ceea ce am văzut în alegerile locale e un manifest al crimei organizate, care prin partide finanțate din exterior a reușit să submineze tot ce înseamnă democrație, corectitudine, echitate. Ei au reușit să corupă zeci, dacă nu sute de mii de oameni. Noi venim cu o declarație comună, care pune bazele fundației coalizării forțelor proeuropene și creării unei alternative proeuropene viabile. Vă îndemnăm să ne susțineți și să ne încurajați să dezvoltăm acest parteneriat politic”, a declarat Gligor, președintele Partidului Schimbării.

Total
0
Shares
Total
0
Share