Trei permise de conducere false au fost depistate la frontieră. Suspecții au plătit sume considerabile pentru a le obține

În zilele de weekend, în punctele de trecere a frontierei Costești și Otaci au fost depistate, în cadrul controlului, trei permise de conducere cu semne clare de falsificare.

Două documente false, eliberate de autoritățile Belgiei au fost consemnate în punctul de trecere Costești, pe sensul de intrare în țară. În cadrul formalităților de control s-a prezentat la volan un conațional cu dubla cetățenie (MDA/RO), care a înmânat inspectorilor actele necesare pentru automobil.

Verificarea documentelor cu tehnica specială a scos la iveală semne de falsificare asupra permisului de conducere. Totodată, în urma controlului suplimentar, asupra bărbatului, a fost depistat încă un permis de conducere fals, care îi aparține nepotului său.

Bărbatul în vârstă de 36, originar din or. Edineț a declara că, permisul prezentat la controlul de frontieră a fost perfectat contra sumei de 2000 EUR, iar pentru cel de-al doilea ar fi achitat 600 EUR.

Într-un alt caz, pentru formalităţile de trecere a frontierei, cu intenţia de a intra în R. Moldova, prin punctul de tecere a frontierei Otaci, s-a prezentat un cetăţean al R. Ecuador. Polițistul de frontieră a observat în permisul de conducere eliberat de către autoritățile Ecuador semne vădite de falsificare.

Verificările adiționale au confirmat bănuielile angajatului Poliției de Frontieră, iar documentul în cauză s-a adeverit a fi falsificat. Tânărul în vârstă de 25 ani a declarat că nu cunoaște despre cele depistate.

Toate documentele falsificate au fost reținute și transmise spre expertiză, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

Total
0
Shares
Total
0
Share