Trei persoane au suferit arsuri grave în urma exploziilor de butelii de gaz

Trei persoane au fost rănite grav în urma exploziilor de butelii de gaz propan-butan în locuințele lor, în ultimele 24 de ore, informează IGSU.

Un prim caz a avut loc în dimineața zilei de 31 martie, în satul Cajba, raionul Glodeni. O femeie în vârstă de 84 de ani a suferit arsuri de gradul I la cap și la membrul superior drept, după ce o butelie de gaz conectată la aragaz a explodat. Incendiul a distrus parțial casa și bunurile materiale din interior.

Un al doilea caz a fost înregistrat în seara zilei de 31 martie, în satul Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Două femei, de 90 și 57 de ani, au suferit arsuri grave pe suprafața corpului în urma exploziei unei butelii de gaz. Ele au fost transportate la Spitalul clinic de traumatologie și ortopedie din Chișinău, unde starea lor este gravă, dar stabilă. Incendiul a distrus complet un șopron și parțial acoperișul casei.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) avertizează cetățenii că exploatarea buteliilor de gaz propan în locuințe este extrem de periculoasă. Specialiștii recomandă evitarea exploatării și încărcării necorespunzătoare a buteliilor, precum și folosirea buteliilor și furtunurilor defecte.

Pentru a evita tragedii similare, IGSU recomandă:

  • Poziționarea buteliilor de gaz în cutii metalice în afara încăperilor, la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință;
  • Păstrarea buteliilor de rezervă în aer liber, departe de încăperi;
  • Respectarea instrucțiunilor de utilizare a buteliilor de gaz;
  • Notificarea imediată a IGSU la numărul 112 în caz de incendiu sau alte situații de urgență.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share