Trei persoane din Cimișlia, printre care doi copii, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fum de la sobă

O femeie în vârstă de 65 de ani și două minore de 7 și 11 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum de la sobă. Cazul a avut loc astăzi, în satul Valea Perjei din raionul Cimișlia, transmite IGSU.

Victimele au fost preluate la spitalul raional în stare stabilă.

La fața locului au ajuns angajații Unității salvatori și pompieri Cimișlia, care au stabilit că incendiu în locuință nu s-a produs, iar persoanele au suferit din cauza inundării casei cu fumul emanat de la soba defectă. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Astfel, IGSU atenționează repetat cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în perioada sezonului rece în timpul utilizării sobelor și altor instalații de încălzit. Potrivit salvatorilor, sobele trebuie să fie verificate înainte de utilizare. Oamenii sunt îndemnați să stingă focul în sobă pe timp de noapte, dar și să aerisească periodic încăperile. De asemenea, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, pentru evitarea riscului de intoxicație cu monoxid de carbon.

Totodată, specialiștii IGSU avertizează populația că aprinderea focului cu lichide ușor inflamabile, cum ar fi benzina sau motorina este strict interzisă, iar pentru evitarea producerii incendiilor, lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma sobelor și instalațiilor de încălzit trebuie să fie îndepărtate.

Total
0
Shares
Total
0
Share