Externe

Trei polițiști din Rusia, acuzați că în stare de ebrietate au violat o colegă de-a lor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei ofiţeri de rang înalt ai poliției ruse au fost reţinuţi sub acuzația de viol în grup asupra unei colege, în timpul unei petreceri ce a avut loc chiar la sediul poliţiei din oraşul Ufa, relatează Russia Today.

Potrivit presei ruse, Eduard Matveev (51 de ani), Salavat Galiyev (50 de ani) şi Pavel Yaromchuk (34 de ani) ar fi decis să dea o petrecere, la care au invitat şi persoane de sex femnin. La momentul începerii petrecerii, victima era încă în timpul programului de lucru, fiind adusă la petrecere de către o colegă – care a plecat înainte de incident.

Ulterior, cei trei ofiţeri, aflaţi sub influenţa alcoolului, şi-ar fi violat colega pe durata întregii nopţi. Presupusul incident a fost raportat a doua zi de către femeie, care este și fiica unui ofiţer de rang înalt din cadrul Gărzii Naţionale Ruse (Rosgvardia).

Russia Today, citând surse locale, a precizat faptul că femeia a fost supusă unei examinări medicale, care a stabilit că a suferit leziuni considerabile şi a confirmat că acţiuni sexuale violente au avut, într-adevăr, loc.

Pe cale de consecinţă, marţi, poliţiştii au fost concediaţi, iar vineri, Tribunanul din Ufa a decis arestarea celor trei sub acuzarea de viol în grup şi acţiuni sexuale violente.

Cei trei au fost, însă, şi apăraţi de către unii foşti colegi.

“Nimeni de aici nu se îndoieşte că relaţii sexuale au avut loc… Dar există o părere că acestea s-au petrecut cu acord mutual. Iar dimineaţa, fata s-a simţit ruşinată de ea însăşi şi i-a venit ideea de a raporta un viol”, a declarat un ofiţer care a lucrat cu Eduard Matveev, unul dintre cei acuzaţi de viol.

Unuia ditre ofiţerii acuzaţi i-a luat apărarea şi soţia lui, care a spus că în seara respectivă “se afla acasă, în pat”.

Deşi rapoartele iniţiale indicau dosare impecabile ale celor trei, între timp, au apărut şi informaţii care arata opusul, cel puţin în cazul lui Eduard Matveev. În adolescenţă, acesta ar fi fost un huligan cunoscut poliţiei locale, iar în 2010 ar fi încercat să vândă o maşină furată. În plus, ar fi oferit acoperire şi fonduri ilegale unor operaţiuni miniere ilegale.

Sursa: ProTV.

loading...

Comments are closed.