Alte știri

Trei prestatori de servicii de transport al pasagerilor, cercetați penal pentru folosirea documentelor oficiale false

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Direcției investigații ,,Centru” ai Inspectoratului Național de Investigație, în comun cu cei ai Inspectoratului de poliţie Centru şi procurorii Procuraturii mun. Chişinău, Oficiul Centru, au documentat activitatea ilicită a unui grup de persoane care prestează servicii de transport al pasagerilor din mun. Chișinău către România, care dețineau buletine negative de analiză a probei biologice false pentru detecția virusurilor gripale, nongripale și SARS-Cov-2, fiind prezentate autorităților competente la traversarea frontierei de stat dintre R. Moldova și România.

Astfel, la data de 31 martie, polițiștii au efectuat șapte percheziţii în imobile şi automobile, de unde au ridicat buletine negative de analiză a probei biologice false pentru detecția virusurilor gripale, nongripale și COVID-19, ştampile false a unor instituții medicale, a medicilor de familii și a unui notar din mun. Chişinău.

De asemenea, au fost depistate şi ridicate mai multe permise, certificate românești false de pregătire profesională a conducătorului auto, tehnică de calcul, telefoane mobile, înscrisuri de mână de ciornă cu privire la persoanele care au beneficiat de acte false.

Suspecții, trei bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani, riscă amendă de la 27 500 la 47 500 de lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 5 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă de confecţionare, deţinere, vânzare sau folosire a documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

loading...

Comments are closed.