Actualitate

Trei sectoare ale Poliției de Frontieră ale DR Sud vor avea sedii noi până la sfârșitul anului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sediile Sectoarelor Poliției de Frontieră Toceni, Stoianovca și Brînza sunt în proces de reconstrucție totală. Lucrările, problemele de logistică, activitatea de frontieră desfășurată pe sectoarele de referință au fost inspectate de către șeful IGPF, Petru Corduneanu și șeful Direcției Management Logistic și Achiziții, Alexei Brăducean.

Până la începutul lucrărilor de reconstrucție, polițiștii de frontieră își desfășurau activitatea în sedii vechi, care necesitau anual reparații costisitoare. Astfel, s-a luat decizia de a renova de la temelie clădirile Sectoarelor Poliției de Frontieră Toceni, Stoianovca și Brînza ale Direcției regionale Sud.

Condițiile de muncă este un factor primordial pentru orice angajat al Poliției de Frontieră. Proiectele inițiate vin să susțină activitatea de frontieră pe toate direcțiile din domeniul managementului integrat al frontierei de stat, prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere.

Șeful instituției de frontieră, generalul maior Petru Corduneanu a purtat discuții cu fiecare șef de șantier. Chiar dacă lucrările au înaintat la sediul SPF Toceni făță de la ultima vizită, totuși au existat obiecții privind organizarea și coordonarea acestora. Șeful de șantier fiind nesigur în argumentarea acțiunilor.

De cealaltă parte, contrucțiile de la Stoianovca și Brînza se desfășoară conform planului sarcină, șefii de șantier au dat asigurări că nu vor fi întârzieri privind darea în exploatare a clădirilor. Șeful IGPF a apreciat responsabilitatea persoanelor implicate menționând despre importanța și calitatea lucrărilor. Ce ține de patrularea și supravegherea frontierei de stat, activitatea este exercitată conform graficului și atribuțiilor de serviciu, fără abateri și încălcări.

loading...

Comments are closed.