Social

Trei tineri, cercetați penal pentru răpirea unei mașini. Ce pedeapsă riscă aceștia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pe urme fierbinți au reținut trei tineri cu vârstele de 16 ani și respectiv 18 de ani, locuitori a capitalei, pentru răpirea unui automobil.

Polițiștii au fost alertați de către proprietarul automobilului de model ,,Volkswagen Golf“, care a declarat că i-a fost răpit automobilul. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Victima  a declarat că a parcat unitatea de transport în curtea blocului de locuit de pe str. I. Creanga, iar dimineața nu l-a mai găsit. Suma prejudiciului contituie 60 000 lei.

Polițiștii imediat au dispus măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilului cât și a făptașilor care au comis răpirea unității de transport. Automobilul  a fost găsit abandonat pe o stradă din sectorul Buiucani.

Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au răpit automobilul pentru a se plimba.

Actualmente tinerii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru   ,,Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

loading...

Comments are closed.