Social

Trei tineri, reținuți pentru comiterea mai multor furturi din automobile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi minori cu vârsta de 17 ani și un tânăr de 22 de ani, originari din r. Strășeni, Căușeni și Florești, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de comiterea mai multor furturi din automobile.

Polițiștii în cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală au acumulat probe concludente ce demonstrează complicitatea lor în cel puțin 10 furturi din automobile, pe parcursul lunii august. Aceștia pătrundeau în automobile prin deteriorarea lacătului și geamurilor, de unde sustrăgeau bunurile materiale care erau lăsate de către proprietari în unitățile de transport. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 13 500 lei.

Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Urmare a măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, indivizii au fost localizați și reținuți, fiind escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că bunurile sustrase le vindeau și obțineau un profit.

Aceștia sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

De asemenea polițiștii întreprind măsuri de investigație privind implicarea indivizilor și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.

loading...

Comments are closed.