Trei tineri și-au încheiat stagiile plătite la Parlamentul Republica Moldova

Trei tineri, beneficiari ai programului de stagii plătite în serviciul public, și-au încheiat stagiile desfășurate în cadrul Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova.

Stagiarii, selectați în bază de concurs, și-au desfășurat activitatea pe parcursul a 480 de ore, în cadrul Direcției petiții și audiențe și Direcției comunicare și relații publice.

Pe durata stagiului, tinerii au fost inițiați în activitatea Parlamentului și au contribuit la realizarea obiectivelor subdiviziunilor din care au făcut parte, aplicând cunoștințele dobândite în timpul anilor de studii. În această perioadă, tinerii au beneficiat de o bursă neimpozabilă în valoare de 3 000 de lei.

Prezentă la eveniment, Secretarul general adjunct al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a felicitat tinerii cu ocazia încheierii programului de stagii, apreciind implicarea lor în realizarea activităților conform domeniului de competență.

De asemenea, și-a exprimat recunoștința față de echipa de mentori.

”Suntem bucuroși că avem stagiari care doresc să învețe și să preia din experiența colegilor noștri funcționari. Ne vom strădui să identificăm posibilități de angajare a absolvenților programului de stagii, pentru că este nevoie de resurse umane pregătite și dornice de a munci, deseori, peste program, dar și de dedicație și dorință de a face lucrurile bine”, a punctat Tamara Gheorghița.

La rândul lor, stagiarele au mulțumit pentru oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și de a acumula noi experiențe. Tinerele au lansat un apel către potențialii beneficiari de a participa la program, menționând că este o ocazie deosebită de a se dezvolta profesional, alături de o echipă prietenoasă, dedicată și consolidată.

Programul de stagii plătite în serviciul public este dedicat tinerilor cu vârsta între 18 și 29 de ani, studenți sau absolvenți ai instituțiilor de învățământ din țara noastră și reprezintă o oportunitate de acumulare a experienței profesionale. Stagiile se realizează în cadrul Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova, Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Cancelariei de Stat, ministerelor și autorităților administrative din subordinea acestora, precum și în cadrul autorităților administrative centrale subordonate Guvernului.

Pentru următoarea ediție a acestui program, care va avea loc în perioada 1 noiembrie 2024 – 30 aprilie 2025, au fost selectate 7 persoane pentru a-și desfășura stagiile în Secretariatul Parlamentului, în cadrul Direcției generale documentare parlamentară, Direcției comunicare și relații publice, Direcției studii parlamentare, Direcției petiții și audiențe.

Total
0
Shares
Total
0
Share