Social

Tricolorul, onorat în mod deosebit la Orhei – a fost dansat de peste 250 de coregrafi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Momente inedite la impresionantul concert dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova la Orhei. Peste 250 de tineri coregrafi au onorat într-un mod deosebit drapelul țării – tricolorul printr-o compoziție artistică de amploare.

Îmbrăcați în haine de un alb imaculat, cu stema Republicii Moldova imprimată pe tricou, cei peste 250 de tineri au purtat bucăți de pânză albastră, galbenă sau roșie și în urma unor tehnici coregrafice deosebite au format un tricolor imens.

Drapelul Republicii Moldova a fost onorat și în timpul unui show aviatic de excepție. Cele trei nave de zbor au imprimat pe înaltul cerului,deasupra Orheiului, cele trei culori care formează tricolorul național – albastru, galben și roșu.

Acestea au fost doar o parte din acțiunile care fac parte din amplul program cultural organizat de autoritățile de la Orhei, în frunte cu Ilan Șor. Showul parașutiștilor, masa mare cu bucate gratuite, concertul cu prestația artiștilor autohtoni îndrăgiți sunt alte părți ale programului, care va culmina cu un show de focuri de artificii.

Tot luni, la Orhei, de Ziua Independenței, peste 20 de mii de cetățeni, din diferite regiuni ale țării, au participat la Marșul Patrioților, în urma căruia au adoptat o Rezoluție a Independenței în care se pronunță pentru transformarea Republicii Moldova într-o țară prosperă și cu un înalt grad de protecție socială.

Datorită acestor acțiuni, Ilan Șor a proclamat orașul Orhei drept „capitala patriotică a Republicii Moldova”.

loading...

Comments are closed.