Troleibuzele din Chișinău vor fi dezinfectate după fiecare cursă

Troleibuzele din dotarea Regiei Transport Electric Chișinău /RTEC/ vor fi dezinfectate după fiecare cursă.

În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus, RTEC a decis mărirea numărului de persoane care vor efectua procesul de dezinfectare a mijloacelor de transport după fiecare cursă efectuată. Astfel, 60 de persoane vor fi repartizate pentru asigurarea acestui proces. Unitățile de transport sunt igienizate după fiecare cursă prin aerisirea și dezinfectarea barelor de sprijin, mânerelor scaunelor și ușilor cu ajutorul pulverizatoarelor.

În același timp, RTEC a anunțat că va dota suplimentar mijloacele de transport cu echipamentul necesar (pulverizator, mănuși, măști de protecție, combinezon de protecție chimică, respirator, lavete etc.)  și va efectua de două ori pe zi salubrizarea și dezinfectarea totală a troleibuzelor.

Ca măsură suplimentară pentru prevenirea COVID-19, vor fi luate măsuri pentru evitarea supraaglomerării unităților de transport, iar personalul va fi dotat cu echipament de protecție și instruit pentru comunicarea cu pasagerii, în vederea respectării normelor impuse pe timp de pandemie.

Total
0
Shares
Total
0
Share