Alte știri

Tunel de 20 de metri descoperit sub o închisoare din Australia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tunel lung de 20 de metri a fost descoperit într-un centru de detenție pentru imigranți din Australia, relatează BBC.

Tunelul, aflat la centrul de detenție Yongah Hill de lângă Perth, ajungea până la cinci metri de gardul exterior al centrului atunci când a fost descoperit.

Peste 300 de persoane, inclusiv solicitanți de azil și persoane condamnate care urmează să fie deportate, se află în prezent în acest centru.

Oficialii australieni nu au comentat încă aceste relatări venite de la organizația non-guvernamentală Refugee Action Coalition.

Tunelul, despre care activiștii spun că are o adâncime de trei metri, pornește dintr-o cameră a uneia din clădiri și trece pe sub două garduri interioare, îndreptându-se spre gardul exterior, potrivit Refugee Action Coalition.

ABC News a relatat că mai mulți deținuți au fost mutați în altă parte a centrului după această descoperire.

Chris Antonio, președintele comitatului Northam, a declarat pentru NBC că tunelul avea doar 2,4 m lungime.

„Din câte știm, situația este sub control. Nimeni nu a evadat, a fost doar o tentativă”, a spus el.

Nu se știe câți oameni au participat la săparea tunelului. Poliția de frontieră australiană nu a comentat incidentul.

Conform statisticilor Poliției de frontieră, în prezent sunt 320 de oameni deținuți la Yongah Hill. Refugee Action Coalition spune că 140 dintre aceștia sunt solicitanți de azil. ONG-ul a mai spus că timpul mediu petrecut în detenție este de peste 600 de zile, dar mulți dintre solicitanții de azil sunt deținuți de peste cinci ani.

loading...

Comments are closed.