Social

Turcia ar putea să ne ofere un ajutor umanitar. Cine a făcut solicitarea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în care a făcut un schimb de opinii cu privire la situația legată de pandemie în ambele state și în regiune, relatează Telegraph.md

S-a discutat posibilitatea transportării unui lot umanitar de echipamente medicale de protecție spre Republica Moldova, menit să sprijine autoritățile în lupta cu pandemia COVID-19. Este vorba despre peste 100 mii de măști și peste 50 mii de dezinfectante, mănuși, costume de protecție și încălțăminte specială.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind deschiderea tranzitului pentru transportatorii moldoveni pe teritoriul Turciei.

„Am adresat mulțumiri Președintelui Recep Tayyip Erdoğan pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în momente de stringentă necesitate, reiterînd faptul că Republica Turcia este un partener de încredere al țării noastre. Am fost unanimi în opinia că prin eforturi comune vom putea face față acestei provocări cu care se confruntă întreaga lume.”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: Ion Ceban anunță când va fi deconectat agentul termic

loading...

Comments are closed.