Turcia investighează dacă Rusia a furat cereale din Ucraina

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat joi că Ankara investighează afirmațiile potrivit cărora cerealele ucrainene au fost furate de Rusia și că nu va permite ca acele grâne să fie aduse în Turcia, potrivit Reuters.

„Luăm în serios fiecare afirmație și le investigăm cu seriozitate. De fiecare dată, notificăm în special partea ucraineană cu privire la rezultat”, a declarat ministrul turc de externe într-o conferință de presă comună cu omologul său britanic, Liz Truss, la Ankara.

Mevlut Cavusoglu a declarat că Turcia se va opune ca Rusia sau orice altă țară să ia cerealele ucrainene sau alte bunuri și să le vândă în mod ilegal pe piețele internaționale.

„Noi nu vom permite ca aceste bunuri să ajungă la noi”, a spus ministrul turc de externe.

Criza cerealelor blocate în Ucraina trebuie rezolvată în următoarea lună, a declarat joi ministrul britanic de externe Liz Truss în timpul vizitei sale la Ankara, transmite Reuters.

Ucraina spunea că cereale furate ar fi ajuns în Turcia

Ambasadorul Kievului la Ankara a declarat la începutul lunii iunie că niște cumpărători turci se numără printre cei care au primit cereale pe care Rusia le-a furat din Ucraina, adăugând că a cerut ajutorul Turciei pentru a identifica și reține persoanele responsabile pentru presupusele transporturi.

Rusia a negat anterior acuzațiile potrivit cărora ar fi furat cereale ucrainene.

Rusia și Ucraina reprezintă aproape o treime din livrările globale de grâu, în timp ce Rusia exportă, de asemenea, în mare măsură îngrășăminte, iar Ucraina porumb și ulei de floarea-soarelui.

Dar transporturile de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră sunt oprite de la invadarea Rusiei, cu aproximativ 20 de milioane de tone de cereale blocate.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share