Turcii l-au vizitat pe Dumitru Alaiba, la minister

Ministerul Economiei a găzduit o delegație de oameni de afaceri, alături de Ambasadorul Turciei la Chișinău, Uygar Mustafa Sertel și reprezentanți ai Camerei de Comerț din Republica Turcă.

Părțile au discutat noile realități în contextul crizei din regiune, dar și valorificarea oportunităților apărute la capitolul investiții și comerț internațional.

Ministrul Alaiba a subliniat importanța activității economice a companiilor cu capital turcesc pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în cadrul proiectelor investiționale implementate în țara noastră.

“Prioritatea Guvernului și Ministerului Economiei este dialogul și susținerea mediului de afaceri. Datoria noastră este să creăm toate conditiile pentru ca investitorii străini să se simtă confortabil in Republica Moldova”, a precizat ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

La rândul lor, reprezentanții delegației turce și-au exprimat recunoștința pentru deschidere și cooperare și au precizat că sunt interesați să identifice oportunități de investiție în Republica Moldova.

În prezent, în țara noastră îşi desfăşoară activitatea 1167 de întreprinderi cu capital turcesc, valoarea capitalului social investit fiind de circa 1,5 mlrd lei.

Companiile turcești activează în domenii precum industria alimentară, telefonia mobilă, medicină și industria hotelieră.

După volumul investițiilor în capitalul social, Turcia se află pe locul 3, fiind printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share