Turnul Eiffel se redeschide în iulie. Accesul va fi limitat

Turnul Eiffel se va redeschide vizitatorilor pe 16 iulie. Închis în primăvara anului 2020, apoi redeschis la începutul verii, Turnul Eiffel a fost închis din nou la sfârșitul lunii octombrie din cauza pandemiei.

Turnul Eiffel se va redeschide cu acces limitat la capacitatea de 25% din ascensoare, transmite digi24.ro

Capacitatea de primire va fi în această vară de 10.000 de vizitatori pe zi, la fel ca vara trecută, față de 25.000 de dinaintea pandemiei, a anunțat compania de administrare Sete.

Cel mai vizitat monument din Franța estimează un deficit de 70 de milioane de euro.

Casa de bilete se va redeschide pe 1 iunie pentru achiziții online, în timp ce vânzarea biletelor se va relua în ziua redeschiderii.

Relaxare în Franța. S-au redeschis cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele

Francezii au dus dorul restaurantelor preferate mai bine de şase luni. De miercuri, însă, toate cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele din Franţa s-au redeschis.

„Vin la cafeneaua asta din 2000, sau poate chiar din 1998. Eram aici când am trecut la moneda euro. A fost cu mult timp în urmă. Ei aveau încă abacul, se descurcau cam greu cu numerele! Abia aştept să mă întorc”, a spus Vincent, citat de Mediafax.

Vestea a venit ca o gură de aer şi pentru antreprenorii din Franţa.

„Va fi o mare plăcere că toţi clienţii noştri obişnuiţi se vor întoarce şi vom recupera frumos tot timpul pierdut. Sperăm că vremea va fi de partea noastră în curând, astfel încât să putem extinde terasa până la Champs-Elysées”, a declarat Martial, managerul unui restaurant din Paris.

În tot oraşul, proprietarii de restaurante au fost ocupaţi să facă ultimele retuşuri pe terase. Totul ca să-şi servească clienţii în siguranţă.

„Am fost informaţi cu privire la protocolul de sănătate consolidat care ne obligă să aplicăm reguli foarte precise, cum ar fi distanţarea socială şi limitarea numărului de clienţi, atât la exterior, cât şi în interior, atunci când vom redeschide”, a explicat Jerome Haeffelin, proprietarul unui restaurant.

Total
0
Shares
Total
0
Share