Alte știri

Turul Franței // Anchetă judiciară împotriva spectatoarei care a provocat o enormă căzătură colectivă

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce caravana Turului ciclist al Franței s-a lansat duminică în etapa a 2-a, între Perros-Guirec și Mur-de-Bretagne, jandarmeria a anunțat o anchetă judiciară împotriva spectatoarei care a provocat o enormă căzătură colectivă sâmbătă, în etapa inaugurală a „Marii Bucle”, informează Agerpres.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cele două căderi colective din prima etapă a Turului Franței nu au cauzat nicio accidentare gravă în rândul publicului masat la marginea șoselelor, a mai anunțat jandarmeria.

„Am lansat un apel la martori pentru a o găsi pe cea în cauză în vederea deschiderii unei anchete judiciare pentru răniri involuntare, pentru încălcarea deliberată a unei obligații de securitate sau de prudență”, a precizat jandarmeria pe Facebook.

Aproximativ 500 de jandarmi au fost mobilizați pe parcursul etapei a doua.

Organizatorii Turului ciclist al Franței 2021 își anunțaseră intenția de a depune plângere împotriva spectatoarei aflate la originea căzăturii colective de proporții, sâmbătă, în prima etapă a „Marii Bucle”, cu 45 km înainte de linia de sosire la Landerneau.

Organizatorii au insistat asupra respectării regulillor de securitate față de rutierii participanți la Turul Franței, victimele a două căzături colective în ultima jumătate de oră a cursei.

„Vom depune plângere împotriva acestei doamne, care s-a comportat foarte prost”, a declarat directorul-adjunct al Turului, Pierre-Yves Thouault.

Prima mare căzătură colectivă s-a produs cu aproximativ 45 de km înainte de linia de sosire a primei etape a Turului ciclist al Franței, sâmbătă, la Landerneau, când ciclistul echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe șosea. El a antrenat în cădere numeroși rutieri, generându-se o imensă confuzie, cu cicliști la pământ și alții depanați.

Patru rutieri au fost constrânși la abandon după prima etapă: germanul Jasha Sutterlin (DSM), lituanianul Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ), francezul Cyril Lemoine (BB Hotels) și spaniolul Marc Soler (Movistar).

loading...

Comments are closed.