Alte știri

Twitter a pierdut miliarde, după suspendarea contului președintelui Trump. A avut de suferit mai mult decât facebook și Alphabet

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acțiunile rețelei de socializare Twitter au scăzut luni cu peste 6%, iar valoarea de piață cu circa 2,5 miliarde de dolari, după ce compania a suspendat definitiv contul președintelui american Donald Trump, transmite Telegraph.md, cu referire la Bani.md

Declinul acțiunilor a avut după ce unii republicani au criticat platforma, în weekend, pentru excluderea unuia dintre cei mai urmăriți membri. Drept urmare, traderii au anunțat că vor fi introduce reglementări mai stricte pentru giganții tehnologiei.

Twitter a anunțat vineri că suspendă contul președintelui Trump din cauza riscului producerii altor violențe. A fost pentru prima oară când compania a suspendat contul unui șef de stat, iar măsura a fost însoțită de suspendarea conturilor unor fani ai președintelui.

Contul lui Trump avea peste 88 de milioane de urmăritori, iar postările acestuia erau retransmise de miliarde de ori.

”Trump are un număr de urmăritori foarte mare și foarte loiali, iar mulți dintre ei vor pleca dacă Trump nu va mai putea să posteze”, a spus Andrea Cicione, director de strategie la firma de brokeraj TS Lombard.

Alte platforme de socializare, inclusiv Facebook, au luat măsuri similare împotriva președintelui, în urma violențelor care au avut loc săptămâna trecută la Capitol Hil, doar că declinul acțiunilor Twitter este mai evident. Titlurile Facebook au coborât cu aproape 3%, iar cele ale grupului Alphabet, proprietarul Google, cu 1,5%.

Comisarul UE pentru Piața Internă, Thierry Breton, a afirmat, luni, că atacul împotriva Capitoliului din Washington va marca o eră a reglementărilor mari stricte pentru media socială, el comparând violențele cu atacurile din 11 septembrie 2001, care au condus la o campanie globală de combatere a terorismului.

Twitter, Facebook și Google au înregistrat în ultimii ani o creștere a costurilor pentru moderarea conținutului pe platformele lor, compensate prin creșterea veniturilor din publicitate și alte servicii.

Președintele ales Joe Biden a criticat ”aroganța copleșitoare” a liderilor din sectorul tehnologiei, iar analiștii se așteaptă la măsuri de combatere a puterii Facebook și a altor companii, în următorii patru ani.

Citește și: FOTO // Asteroidul care costă de 70 000 de ori cât economia globală

loading...

Comments are closed.