Alte știri

Ucraina a depășit 800.000 de cazuri de coronavirus. Autoritățile anunță că nu vor cumpăra vaccin anti-COVID-19 din Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ucraina a depășit 800.000 de cazuri de coronavirus, după ce sâmbătă au fost confirmate alte 13.825 de îmbolnăviri – potrivit datelor publicate pe site-ul Sistemului ucrainean de monitorizare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 226 de ucraineni au decedat din cauza COVID-19. Bilanțul epidemiei în Ucraina a ajuns, astfel, la 801.716 îmbolnăviri și 13.421 de decese. Pe de altă parte, numărul cazurilor vindecate a crescut cu 14.724, ajungând la 412.533. În Ucraina mai sunt 375.762 de cazuri active de COVID-19, iar aproape 900.000 de persoane se află în evidențele autorităților ca suspecte de infecția cu noul coronavirus.

Deputatul ucrainean Mihailo Raduțki, șeful Comisiei parlamentare pentru sănătatea națiunii, a declarat că autoritățile din Ucraina au întocmit o listă cu țările din care poate fi cumpărat vaccinul împotriva noului coronavirus, astfel că serul va fi achiziționat doar din state care au politici stricte de reglementare. Potrivit politicianului, Ucraina poate înregistra numai un vaccin care a fost aprobat în prealabil de Organizația Mondială a Sănătății. „Rusia nu are nimic de-a face cu acest proces. Ne referim doar la Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Elveția, Japonia, China și Israel” – a precizat Raduțki.

Parlamentul de la Kiev a adoptat, vineri, un proiect de lege care face posibilă accelerarea accesului la vaccinuri împotriva noului coronavirus. Legea respectivă permite scurtarea perioadei de aprobare a studiilor clinice și de înregistrare a vaccinurilor și a medicamentelor anti-COVID-19. Potrivit RBC, legea va fi aplicată în perioada de carantină stabilită de guvern în contextul epidemiei de coronavirus. Ministerul Sănătății de la Kiev preconizează că Ucraina va primi un vaccin împotriva coronavirusului la sfârșitul primului trimestru sau la începutul celui de-al doilea trimestru al anului 2021.

Sursa: RADOR

loading...

Comments are closed.